Værktøjer til kønsmainstreaming

Kønsmainstreaming handler om at integrere køn og ligestilling i kerneopgaverne - i ældreomsorg, i skolepolitik, i aktivering af ledige osv.

I ligestillingsloven står anført at ligestilling skal integreres i al offentlig planlægning og forvaltning – det er kønsmainstreaming.

Ofte er initiativer, der iværksættes som udgangspunkt tænkt kønsneutrale. Men alligevel kan selv tilsyneladende kønsneutrale politikker og beslutninger have uhensigtsmæssige konsekvenser for ligestillingen mellem kvinder og mænd.

Værktøj til at kønsmainstreame indstillinger til kommunalbestyrelser

Kønsmainstreaming af indstillinger til kommunalbestyrelsen er en vurdering af, om et forslag til beslutning kan have forskellige konsekvenser for kvindelige og mandlige borgere samt en vurdering af, hvad dette betyder for ligestillingen.

Værktøjet kan hjælpe dig med at ligestillingsvurdere indstillinger til kommunalbestyrelsen.

Værktøj til vurdering af indstillinger

Værktøj til at kønsmainstreame data og statistik

Det er en forudsætning i arbejdet med kønsmainstreaming at indhente viden, data og statistikker om kvinder og mænds vilkår, behov og aktiviteter for at undgå at basere arbejdet på fordomme.

Værktøjet kan hjælpe dig med at kortlægge og analysere forskelle mellem mænd og kvinder ved hjælp af kønsopdelte data.

Værktøj til data og statistik

Værktøjer for staten

Her kan du finde konkrete værktøjer til arbejdet med at kønsmainstreame aktiviteter i staten. Værktøjerne dækker arbejdet med data og statistikker, kampagnearbejde, lovvurdering og ressourcer.

Værktøjer for staten

Udviklingen af værktøjerne er støttet af Den Europæiske Union.